ADRIATECH DAY – Obeležavanje 23 godine poslovanja i dugogodišnje uspešne saradnje sa HONEYWELL USA

Kompanija Adriatec  organizovala je AdriaTECH Day u Hyatt-u, događaj kojim je obeleženo 23 godine poslovanja i uspešne dugogodišnje saradanje sa Honeywell USA.Događaj su uveličali zvaničnici Vlade Republike Srbije,predstavnici diplomatskog kora i šire poslovne zajednice.

Prisutnima se obratio Dejan Ilić, osnivač I predsednik  kompanija Adriatec, Technosector i Technosigma predstavljajući rezultate poslovanja, buduće planove i istakao značaj partnerstva sa američkom kompanijom:  “Naša dugogodišnja saradnja sa Honeywell-om znači da smo prepoznati kao kompanija sa potencijalom, ali i da negujemo isti sistem vrednosti. Očekujemo da sa novim distributivnim programom, budemo izuzetno uspešni na tržištu Srbije i regiona. Sve ovo radimo jer verujemo da je budućnost za nas obećavajuća i svetla. Mi smo tim koji povezuje domaću pamet i svetsku tehnologiju.“

Pomoćnik ministra prosvete za učenički i studentski standard i investicije Milutin Đurić istakao je da su značajna ulaganja sredstava Ministarstva prosvete u projekte investicionog održavanja objekata u oblasti obrazovanja ,što između ostalog podrazumeva i ulaganja u sisteme zaštite od požara.

Pored gospodina Đurovića događaju su ispred Vlade Republike Srbije prisustvovali i Dejan Milovanović, posebni savetnik ministra prosvete, Darko Mitrović, državni sekretar Ministarstva privrede, Aleksandar Milošević, državni sekretar Ministarstva zdravlja.

Rejčel Djuran, privredni ataše Američke ambasade u Beogradu, istakla je važnost američko-srpske bilateralne ekonomske saradnje i čestitala kompanijama Adriatec i Honeywell na njihovom dugoročnom partnerstvu. Dodala je da je Srbija omiljena poslovna i investiciona lokacija sa ogromnim potencijalom za saradnju u uzajamnom interesu.

Digitalizacija menja lanac vrednosti protivpožarne zaštite ljudi i način na koji ovi sistemi funkcionišu u objektu. Naš cilj je da obezbedimo rešenja koja pomažu u prelasku sa detekcije događaja na njegovo sprečavanje, kao i u povećanju efikasnosti i produktivnosti kroz integrisane sisteme i procese, naročito u izazovnom radnom okruženju. Zahvaljujući našem dugoročnom partneru i distributeru, kompaniji Adriatec, domaći profesionalci će imati pristup ovim najnovijim tehnologijama“, rekao je Mihai Brana, komercijalni lider za Jugoistočnu Evropu Honeywell.

Nakon uvodnih obraćanja, posetioci su imali priliku da se upoznaju sa najnovijim proizvodima kompanije Honeywell na polju protivpožarnih sistema, uključujući i one koji mogu da ispune potrebe specifičnih oblasti, kao što su:

  • obrazovanje – CLSS, WiFi, Intevio
  • infrastruktura – Variodyn 1, linearna detekcija toplote, litijum-jonska kontrola
  • zdravstvo – MMS, detekcija gasa, napredna detekcija

podeli vest