Technomedia je organizovala seminar „Učenički i studentski standard – Izazovi u 2022.

Kompanija „Technomedia“ organizovala je u Vrnjačkoj Banji, u Hotelu „Vrnjačke terme“, seminar pod nazivom „Učenički i studentski standard – Izazovi u 2022.“, u periodu od 29. novembra do 01. decembra.

Seminar je otvorio Dejan Ilić, osnivač i predsednik kompanija „Technomedia“, „Technosector“ i „Technosigma” (Technogroup).

Na seminaru je održana panel rasprava naziva „Investicije i aktuelnosti u učeničkom i studentskom standardu u 2022. Godini”, koju je vodio Milutin Đurović, pomoćnik ministra za učenički i studentski standard i investicije Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa saradnicima. Prisustvovali su Dejan Milovanović, posebni savetnik i šef kabineta ministra prosvete i Jelena Minja, savetnik u Sektoru za učenički i studentski standard i investicije.

Pored toga, učesnici seminara su upoznati sa novim modelom fiskalizacije i izazovima implementacije u sektoru učeničkog i studentskog standarda. Predstavljena su i rešenja koja će biti primenjena u okviru softvera Technomedia Student Card System – SCS i POSLOVANJE, a koja se tiču ovog problema. Govorili su Nikola Arsović, revizor i poreski konsultant organizacije “SMN audit & tax” iz Beograda i Branka Vasojević Deljhusa, direktorka kompanije „Technosigma“.

Saša Varinac, ekspert u oblasti domaćih i međunarodnih javnih nabavki, koncesija i javno-privatnog partnerstva, govorio je o temi „Dokazivanja kriterijuma za izbor ponuđača“.

Dejan Ilić, osnivač i predsednik „Technogroupe“ i Branka Vasojević Deljhusa, direktorka kompanije „Technosigma“ učesnike seminara upoznali su sa softverskim rešenjem KONTAKT CENTAR i njegovom primenom u sektoru učeničkog i studentskog standarda i iskustvima iz primene u gradovima i javnom sektoru.

Slaviša Miletić, direktor kompanije „Technosector“ je, u bloku posvećenom sistemima tehničke zaštite, govorio o primeni zakona o zaštiti od požara i zakona o privatnom obezbeđenju u školama i ustanovama učeničkog i studentskog standarda. Pored toga, predstavio je i inovativni sistem za praćenje kvaliteta vazduha u unutrašnjem i spoljašnjem prostoru i njegovu primenu u ustanovama učeničkog i studentskog standarda.

Za vreme trajanja seminara, „Technomedia“ tim za podršku je učesnicima seminara u realnom okruženju predstavio nove funkcionalnosti i unapređenja postojećih za softverska rešenja: POSLOVANJE (Javne nabavke, magacinsko poslovanje, proizvodnja, kadrovi i zarade, osnovna sredstva), Technomedia Student Card System – SCS i Technomedia Enterprise Time System – ETS.

podeli vest